FAMILIE EN VRIENDEN-ERF

Samen is het sleutelwoord in ons Familie vrienden erf. De naam zegt het al; samen met familie of vrienden bijvoorbeeld op een agrarisch of boerenerf wonen. Door het kleinschalige karakter ken je al je buren en maak je deel uit van een kleine community, een familie.

We onderzoeken samen met de eigenaar en gemeente de wensen en mogelijkheden op het erf. Jongeren en starters maar ook gezinnen en senioren en misschien ook een zorgwoning kunnen een plek krijgen op het erf. Er is balans tussen zelfstandigheid en elkaar helpen. Iedere woning heeft uiteraard een eigen privé buitenruimte.

Een moestuin en of kippenren en een gezamenlijke schuur zorgen voor de saamhorigheid en geven je ook kansen om als je bijvoorbeeld een drukke baan hebt, toch savonds lekkere vers geplukte groenten te kunnen klaarmaken, eventueel kunnen de ouderen bijvoorbeeld de kinderen na schooltijd opvangen als beide ouders van het gezin werken of dat de jongeren de ouderen kunnen ondersteunen met verschillende werkzaamheden in en om de woning. Het motto is noaberschap, met elkaar voor elkaar.

Het familie vrienden erf is goed inpasbaar in de bestaande stedenbouwkundige structuur en karakter.