PROJECTEN

Cittanova bedenkt en realiseert projecten die passen binnen onze kernwaarden: persoonlijk en betrokken. Concepten zoals buurtschap Waaranders en het familie en vrienden erf, waarin er veel aandacht wordt besteed aan verbinding en sociale duurzaamheid.

De vormgeving van onze buurtschappen gaat verder dan bij veel andere projecten. Waar na de oplevering de meeste marktpartijen weer vertrekken, blijven wij minimaal twee jaar betrokken bij de buurt. Wij helpen de bewoners bij het organiseren van het onderhoud van de moestuin of boomgaard, hangen een minibieb en een AED op en schaffen vogelhuisjes, insectenhotels en gereedschap aan. Gereedschap dat gebruikt kan worden in de gezamenlijke tuinen en de bewoners kunnen delen.

Buurtschap Waaranders is een concept dat door ons is ontwikkeld en inmiddels in Dronten, Zwolle en Heerhugowaard in samenwerking met Heutink Groep en Ter Steege Bouw Vastgoed is gerealiseerd. In de wijk heerst dat gevoel van een fijne, vertrouwde omgeving, dat bereikt wordt door middel van sociale duurzaamheid. Een ander mooi woord hiervoor is noaberschap een buurtschap waarin ontmoeten en elkaar kennen centraal staat.

Word je enthousiast en heb je een locatie waar woningbouw en zorg mogelijk is, dan gaan wij graag het gesprek met jou aan.

Nog meer  informatie kunt u vinden op de project websites:

www.waaranderswonen.nl  

www.hugostuin.nl

www.hofvanfleur.nl

Gerealiseerde projecten

Famillie & vrienden erf

Samen is het sleutelwoord in ons Familie Vrienden Erf. De naam zegt het al; samen met familie of vrienden bijvoorbeeld op een agrarisch of boerenerf wonen. Door het kleinschalige karakter ken je al je buren en maak je deel uit van een kleine community, een familie. 

We onderzoeken samen met de eigenaar en gemeente de wensen en mogelijkheden op het erf. Jongeren en starters, maar ook gezinnen en senioren en misschien ook een zorgwoning kunnen een plek krijgen op het erf. Er is balans tussen zelfstandigheid en elkaar helpen. Iedere woning heeft uiteraard een eigen privé buitenruimte.

Een moestuin en of kippenren en een gezamenlijke schuur zorgen voor de saamhorigheid en geven je ook kansen om als je bijvoorbeeld een drukke baan hebt toch ‘s avonds lekkere vers geplukte groenten te kunnen klaarmaken. Eventueel kunnen de ouderen de kinderen na schooltijd opvangen, als beide ouders van het gezin werken, of de jongeren de ouderen ondersteunen met verschillende werkzaamheden in en om de woning.

Het motto is noaberschap, met elkaar voor elkaar!

Het familie vrienden erf is uitermate geschikt om te realiseren op een voormalig agrarisch erf. De bestaande landschappelijke kwaliteiten en het dorpse karakter blijven bestaan.

 
Word je enthousiast, heb je een locatie waar dit woonconcept gerealiseerd kan worden of ben je als agrarisch ondernemer toe aan een verandering, dan gaan wij graag het gesprek met jou aan.