Ontmoeten in het groen: samen doen!

Deze maand was het dan zover! Wij zijn samen met Sabine Megens-de Meza van WIJKR8CHT de bewoners van Hugo’s tuin aan de slag gegaan met de invulling van de open ‘vlekken’ van de gezamenlijke tuin van dit mooie Waaranders Wonen buurtschap. Een project dat wij in samenwerking met Ter Steege Bouw Vastgoed hebben gerealiseerd.

Maar voordat de ontwerpavonden met het thema ‘Ontmoeten in het groen: samen doen’ plaatsvonden, hebben wij alle bewoners van Hugo’s tuin tijdens de vakantie aan het werk gezet. We hebben ze gevraagd om goed na te denken over de invulling van de open plekken en inspiratiemateriaal aan te aanleveren. De uitgangspunten hiervoor waren:

* Groen is de verbindende factor in de buurtschap; ontmoetingsplekken in het groen.
* We willen komen tot een gemeenschappelijke invulling voor de nog in te richten plekken.
* Het gaat over beleven, gezondheid en educatie.
* Duurzame en natuurlijke materialen en kleuren.

De mooie beelden, enthousiaste berichten en creatieve oplossingen die wij van iedereen toegestuurd kregen, vormden de input van de eerste twee inspirerende en actieve avonden die inmiddels hebben plaatsgevonden. Want wat was iedereen enthousiast! Alle aanwezigen gingen goed met elkaar in gesprek over hun ideeën, wensen en suggesties voor groene ontmoetingsplekken die bijdragen aan de saamhorigheid binnen Hugo’s tuin.

Op 9 oktober presenteren wij het ons schetsvoorstel voor heel Hugo’s tuin aan alle bewoners. Een concept dat door Dick Koster en Nikè Ruijter wordt uitgewerkt en is gebaseerd op de collectieve input van de bewoners, maatvoering en bereikbaarheid van de witte vlekken en de balans in de invulling en de verdeling over de witte vlekken. Vanzelfsprekend gaan we dit eindresultaat ook met jullie delen!

Het doel van Cittanova is altijd om een buurt te realiseren waar mensen fijn wonen. In die zin gaat buurtschap Waaranders verder dan veel andere projecten. Na oplevering van het project blijven wij minimaal twee jaar betrokken bij de buurtschap. Het inrichten van de open vlekken in deze buurt in samenwerking met de buurtbewoners, maakt hier onderdeel van uit.

#samen #woningbouw #betrokken

 

Deel op LinkedIn

Lees ook:

Samen naar het nieuwe normaal

Uitvoeringsagenda Wonen Vorige week ondertekende de VNG namens gemeenten, samen met elf andere partijen, de Uitvoeringsagenda Wonen. ‘Om jaarlijks 100.000 woningen te realiseren moet de