Collega Dick en de samenwerking met de gemeente Lopik

Dick Koster heeft de afgelopen 38 jaar bij veel gemeenten gewerkt. Bijna vier decennia waarin hij onder andere aan verschillende verkavelings- en bouwplannen heeft gewerkt en met desbetreffende stakeholders heeft samengewerkt. Gedegen ervaring die hij als stedenbouwkundig adviseur ook inzet voor zijn opdracht bij de gemeente Lopik.

“Het leuke aan gedetacheerd te worden bij een gemeente is dat je aan de andere kant van de tafel zit en je daardoor het beleid en de uitgangspunten van de gemeente aanneemt.

De werkzaamheden die ik bij de gemeente Lopik uitvoer zijn onder andere:
✔ Bouwplanbeoordeling op stedenbouwkundige aspecten.
✔ Studieschetsen uitwerken voor verschillende woningbouwplannen, maar ook een woningbouwplan van ongeveer 275 woningen.
✔ Locatie ontwikkeling van flexwonen, nieuwe scholen en een ontwikkeling van een voormalige camping tot bijzondere woonlocatie.

Ook werk ik samen met de collega’s van afdeling Civiel, waarvoor ik studieschetsen maak voor de herinrichting van een hoofdontsluitingsweg, de openbare inrichting van centrumgebied en kleine invulgebieden.

De gemeente Lopik is een kleine gemeente met korte lijnen en dat vind ik prettig werken. Ik loop eenvoudig bij de burgemeester en wethouders naar binnen voor een korte terugkoppeling of advies. Daarnaast werk ik nauw samen met de collega’s van de verschillende afdelingen, maar ook met stakeholders zoals ontwikkelaars en architecten.

Inmiddels ben ik 68 jaar en werk ik nog steeds met heel veel plezier samen met de leukste collega’s van Cittanova, maar ook met alle collega’s van de gemeente Lopik en dat hoop ik nog een tijdje te doen!”

Deel op LinkedIn

Lees ook:

Waar zijn wij goed in?!

Wij zijn niet alleen inzetbaar in het brede speelveld van de ruimtelijke ontwikkeling, maar ook gespecialiseerd in het verbinden van het fysieke met het sociale