Gertjan en Hilde zijn op bezoek geweest bij het Almere College

Voor het vak ‘Onderzoek en Ontwerpen’ zijn wij opdrachtgever voor de ontwerpopdracht ‘Waaranders, daar wil je wonen!’. Aan de hand van een concrete ontwikkellocatie in Dronten duiken de derdejaars technasium leerlingen in de wereld van de woningbouwontwikkeling.

De opdracht is om in groepjes via een projectmatige aanpak een woonbuurt van ongeveer vijftig woningen te ontwerpen met als uitgangspunt positieve gezondheid; een buurt waar wonen bijdraagt aan het welzijn van de bewoners.

Positieve gezondheid is een belangrijke pijler binnen het woonconcept Waaranders van Cittanova. In groene buurtschappen waar iedereen welkom is en elkaar kent, staat ontmoeting en verbinding centraal. Gezond zijn is meer dan niet ziek zijn, het gaat ook om een betekenisvol en gelukkig leven op een manier die bij jou past.

De leerlingen kunnen van start en over acht weken presenteren zij het eindresultaat. Natuurlijk zijn we heel benieuwd naar hun ideeën en nieuwe inzichten.

Succes allemaal!

Deel op LinkedIn

Lees ook:

Samen naar het nieuwe normaal

Uitvoeringsagenda Wonen Vorige week ondertekende de VNG namens gemeenten, samen met elf andere partijen, de Uitvoeringsagenda Wonen. ‘Om jaarlijks 100.000 woningen te realiseren moet de